Ons aanbod

Type basisaanbod

Visie type basisaanbod

Kinderen een goede bagage geven op weg naar zelfstandigheid, dat is ons doel.

Eerst kijken we naar de koffer van elk kind.  Is hij groot of klein?  Wat zit er reeds in?  Hierbij hebben wij vooral oog voor alle goede dingen die we erin ontdekken. 

Vervolgens stellen wij de vraag: “Wat heeft dit kind nu nodig?”. Als team kijken we naar zowel de mogelijkheden als de tekorten van elke leerling.

Vertrekkende van de onderwijsbehoeften van het kind, formuleren wij de nodige zorgvragen. Via multidisciplinair (deskundig) overleg en een soepele schoolorganisatie streven wij er naar om het gepaste aanbod en, daar waar het kan, onderwijs op maat aan te bieden.

Zo werken wij in niveaugroepen, hebben wij aandacht voor creatieve en praktische vaardigheden, bieden wij klasondersteunende en individuele hulp. Regelmatig zitten wij met het team samen om onze aanpak te evalueren en bij te sturen.

Wij gaan de koffer niet volstouwen met moeilijke theorieën. Door een positieve benadering kinderen (terug) in zichzelf leren geloven, hen schoolse en sociale vaardigheden aanleren om zelf oplossingen te zoeken en in de praktijk toe te passen... Daar gaan we voor!

Het is onze uiteindelijke betrachting  kinderen te helpen bij het opgroeien tot gelukkige mensen die opnieuw hun vleugels kunnen spreiden in het gewoon onderwijs of gelukkig kunnen worden met hun eigen mogelijkheden binnen het buitengewoon onderwijs.

Voor meer informatie of vragen rond type basisaanbod kan u terecht bij de orthopedagogen:

Katrien Bijnens: katrien.bijnens@bubaodewissel.be of 03 897 95 85 (BA-1 en BA-2)

Anne Buwalda: anne.buwalda@bubaodewissel.be of 03 897 95 85 (BA-3 tem BA-10)